Vacatures

Vraag naar SEA specialisten zal stijgen

Iedereen die afhankelijk is van SEO of als SEO specialist werkt, weet dat SEO steeds ingewikkelder wordt. Dat is eigenlijk al 1,5 jaar aan de gang; Google staat steeds minder toe. Linkbuilding wordt steeds lastiger en steeds meer technieken worden genadeloos afgestraft. Toen was er authorlinking en dat bleek een mooie aanwinst. Met als resultaat dat iedereen zijn Google + account koppelde aan zijn website. En sinds enkele weken zijn er tal van foto’s verwenen, die voorheen zo mooi bij je website stond in de oplevering binnen Google. Ook authorlinking wordt steeds lastiger en je zult moeten laten zien (aan Google) dat je daadwerkelijk een specialist bent.

SEA neemt toe
Met het lastiger worden van SEO neemt het belang van SEA toe. Daar waar de SEO specialist je in het verleden met enkele technieken als nr 1, 2 of 3 naarboven kreeg, zal je als websitehouder steeds meer je toevlucht moeten nemen naar andere maatregelen en dat is Search Engine Advertising. Ja, helaas betaald. En daarom is het mijn verwachting dat de vraag naar SEA specialisten zal toenemen. Google wil geld verdienen en drukt het werk van SEO specialisten ‘naar beneden’.

Eerlijk of niet?
Ik kreeg laatste de opmerking dat het wel eerlijker is zo. Dat is nog maar de vraag. Want natuurlijk is Google hard op zoek naar een goede manier om ‘het juiste’ te brengen. Informatie voor bezoekers die er toe doet. Maar aan de andere kant wordt ‘het gevonden worden’ dus nog meer een kwestie van geld schuiven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *