Vacatures

Vacature SharePoint consultant of specialist

Vacature SharePoint Consultant
SharePoint is een applicatie van Microsoft wat werkt als een platform of ook wel raamwerk dat je gebruikt bij het bouwen van een website voor informatie uitwisseling en online samenwerking binnen een organisatie. Feitelijk is het een stuk software dat mensen, processen en gegevens bij elkaar brengt. Allemaal gericht op het voor de gebruiker zo gemakkelijk mogelijk te maken om gegevens te vinden, bewerken en delen. Vandaar ook het woord ‘share’. Lees meer over SharePoint van Microsoft. SharePoint is een goede manier om van gegevens, informatie te maken.

Functies van SharePoint
Binnen SharePoint kun je perfect documenten beheren binnen een organisatie. Iedereen kan erbij en iedereen kan een document bewerken. Er is ook precies te zien, wie, wat heeft bijgewerkt. Ook kunnen er takenlijsten worden verdeeld. Ook kun je met gemak een RSS feed importeren in de SharePoint website.

Wat houdt een vacature SharePoint consultant in?
Zoals gezegd gaat het bij SharePoint om een ‘raamwerk’ dat op maat gemaakt kan worden voor de klant of wel de eindgebruiker(s). Dat maatwerk wordt verricht door een SharePoint consultant. Die gaat in gesprek met de klant en stelt de behoeften vast. Daarmee ‘maakt’ hij of zij SharePoint op maat voor de klant. Daarbij test de consultant, maar evalueert hij ook. De consultant laat het product pas los, als de klant er echt mee kan werken en er geen ‘kinderziektes’ meer voorkomen. Uiteraard kan een SharePoint consultant ook gevraagd worden om de medewerkers van de klant te onderwijzen in SharePoint. Vooral met de komst van apps, is dat niet gek. Want het aantal apps voor SharePoint is enorm. Daarbij zal de toekomstige webmaster – degene die verantwoordelijk wordt voor de website – extra onderwijs krijgen omdat hij of zij de website gaat beheren.

Waar voldoe je aan voor de vacature van SharePoint consultant?
Hieronder tref je een aantal  voorwaarden aan waar een consultant meestal aan moet voldoen.

  • Minimaal HBO werk- en denkniveau
  • Kennis van Microsoft SharePoint
  • Werkervaring met C# en Microsoft Visual Studio
  • Ervaring in het adviseren van klanten over het gebruik van SharePoint en ervaring in het configureren (= aanpassen) van SharePoint op basis van de wensen van de klant

 

Bekijk alle ICT vacatures