Vacatures

Technisch personeel als kunstenaar

Wie denkt dat technisch personeel als monteurs of lassers puur en alleen verstand van techniek moeten hebben, heeft het mis. Natuurlijk is het lassen of monteren de basis van het vak, maar de huidige arbeidsmarkt vraagt meer. Wat dan en hoe komt dit?

Techneut wordt kunstenaar
De vraag naar techneuten die ook oog voor detail en afwerking hebben, neemt toe. Daarbij merkt je dat de ‘allrounder’ of de zeer ervaren techneut steeds vaker interessant wordt voor bedrijven. Het lassen van een naad is niet meer voldoende. De afwerking ervan is net zo belangrijk. Maar ook de afwerking van het gehele product, is belangrijk. Het oog wil ook wat, tegenwoordig. Om dit voor elkaar te krijgen zijn werkzaamheden als verfen, schuren en timmeren ook steeds vaker onderdeel van het takenpakket.  Deze ervaring, maar vooral ook de rust om iets volledig verzorgd af te leveren, komt met de jaren, zo lijkt het.

Hoe komt dit?
Ik zie tijdens mijn bezoeken aan technische bedrijven dat men steeds meer let op de kwaltiteit van de producten in plaats van de kwantiteit. Vooral bedrijven die machines maken voor andere bedrijven zijn hard op weg als het gaat om expertise en productontwikkeling.

Kwaliteit is waar men zich mee kon onderscheiden. En kwaliteit is iets dat je medewerkers of collega’s leveren. Net die ene laag verf, kan het verschil maken. Netjes opleveren met een verzorgd uiterlijk is wat telt.

Opleidingen
Ik zie ook dat bedrijven er steeds vaker bewust voor kiezen om bijscholing aan te bieden. Zorgen dat je personeel zich ontwikkeld en mee gaat in de groei en ontwikkeling van het bedrijf en …product.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *