Vacatures

Mis jij (je) Apple?

Nederlanders zien Apple als een niet onmisbaar merk en Microsoft wel. Dit is de harde werkelijkheid die blijkt uit de lijst van onderzoeksbureau Eurib. Dit is een top 100 van onmisbare merken, waar Apple dus niet op voor komt. Qua ICT staat Google in de top 10 van onmisbare merken. De lijst wordt vooral gevoed door merken die Nederlanders in hun hart hebben gesloten. Niet voor niets staat de HEMA op nummer 1 (rookworst).  

Techbedrijven
De Techbedrijven YouTube, Marktplaats, Google en Windows staan hoog in de lijst. Apple dus niet. Een reden kan zijn dat een hele generatie is opgegroeid met Windows. Grote kans als dit onderzoek in 2023 wordt uitgevoerd de ‘Apple generatie’ van zich laat horen. Toch leuk om te zien dat MS die toch de laatste jaren veel kritiek heeft gekregen, toch nog zo belangrijk wordt gevonden.

Lees het hele persbericht (van Eurib) hier.

Onmisbaarheidsscore
Het onderzoek ‘EURIB Top-100 Onmisbare Merken 2013’, vond plaats in juni 2013. Centraal in dit onderzoek staat de zogenoemde ‘onmisbaarheidsscore’. Dit is het percentage respondenten dat het jammer vindt als een merk het komend jaar verdwijnt. Hoe hoger het percentage, des te meer de consument het merk onmisbaar vindt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *