Vacatures

Maak tastbaar wat je als freelance IT-er kan

Er zijn veel freelance IT-ers die zich op internet profileren met wat ze allemaal in huis hebben. Goeie profielen, prachtige ervaring en een rij aan cursussen en trainingen. Veel vakjargon en technische termen en begrippen. Toch zie ik teveel hiaten tussen wat ‘men’ te bieden heeft en wat de mogelijk opdrachtgever zoekt. Je zal als freelancer moeten proberen je aanbieding concreter te maken.

Leken
Met alle respect, maar vaak zijn opdrachtgevers, leken als het gaat om IT. Juist daarom zoeken ze een freelancer. Om hun probleem op te lossen. Men is vaak niet bekend met de technische termijn. Men kent termen als Cloud en SharePoint wel, maar dat is het dan wel. De match tussen wat men zoekt en wat freelancers te bieden hebben is vaak moeilijk te maken.

Geef voorbeelden
Het is daarom goed om in je presentatie concrete voorbeelden te noemen van wat je als freelancer kan (maken). Maak het concreet. Benoem bepaalde apps die je hebt gemaakt of een bepaald software pakket. Neem desnoods linken op naar bepaalde voorbeelden. Probeer concreet te vertalen waarvoor men je kan inlenen. Een bakker kan ook opnoemen met welke machines en ingrediënten hij werkt, maar het wordt pas concreet als je weet wat hij bakt en hoe vaak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *