Vacatures

Grote Amerikaanse investeerder naar Enschede

Mooi nieuws vanochtend op het RTL nieuws; grote Amerikaanse investeerder Cottonwood Technology Fund vestigt zich in Enschede en verdeelt direct 10 miljoen euro aan start-ups. Dat is natuurlijk geweldig nieuws! Ray Quintana heeft de leiding bij dit bedrijf en was direct enthousiast over de regio Enschede.

Ongelooflijk?
Is deze move van de Amerikanen ongelooflijk of onbegrijpelijk? En zou men zich niet beter in Amsterdam vestigen? Het antwoord is nee. Ik woon zelf al jaren in de bovenkant van Nederland en liet de regio Amsterdam achter me. Amsterdam, de regio waar altijd ‘alles gebeurt’. De laatste jaren zie ik van redelijk dichtbij dat de regio Zwolle en Enschede, vruchtbare grond is. Veel kleine ondernemingen met lef en een gun factor. En een houding die elkaar verder helpt. Zaken die in de regio Amsterdam al zeker twee jaar stilstaan of affnemen. Ik heb daar geen verklaring voor, maar een feit is het wel.

ICT
Het valt me al tijden op dat het aantal ICT vacatures in de regio Enschede groot is. En dat is een teken aan de wand. Daar gebeurt iets. Hetzelfde zie ik bij andere bedrijven in de regio Zwolle. Het zijn regio’s met een andere mentaliteit, een zeer prettige woon- en werkomgeving en nog niet zo vol gestroomd als de randstad. Maar ook regio’s waar de afgelopen hard is gebouwd door (jonge) bedrijven. Daarbij heeft Enschede een zeer goede univeristeit. Ik kan me dus goed voorstellen dat Ray Quintana groei en bloei ruikt in die regio. Ray vond daar hoopgopgeleide mensen, technologie en capaciteiten van wereldklasse (zijn woorden)! Dat is toch prachtig.

Duitsland
Ray Quintana vindt dat wij vooruitstrevender en ondernemender zijn dan de Duitsers en dat speelde mede mee om Nederland een ‘kapitaal injectie’ te geven. Ik vind het schitterend! Dit is zeer goed nieuws en zegt veel over wat we in Nederland kunnen.

Dus: stoppen met piepen en blijven bewegen, nadenken en contacten. En laten we overtuigd zijn wat ons landje aan potentie heeft. Laten we minder bescheiden zijn. Dat zijn de ingrediënten!

Lees hier het hele artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *